Orange, brandgul, apelsinfärgad – kär färg har många namn

0

Det är så mycket kraft i den orangea färgen. Kreativitet. Skaparkraft. Energi! Det är inte för inte som den är navelchakrats färg. Men även om dess kraft är tydlig tycker jag att den är lite svårfångad. Precis som de olika namnen på färgen skyler den flera olika typer av energi.

Eldens färg lyser upp och värmer, men kan också bränna och skada. För mycket av eldens kraft är förgörande. För lite likaså. Orange är därför en färg som kräver balans och medvetenhet.

brinnande gitarr

När vi behöver en knuff för att sätta igång något kan den här färgen hjälpa oss ur startblocken. Den är kraftfull och kan därför tränga igenom motstånd och skapa flöde. Men använd den klokt så att den inte tar med sig mer än du tänkt dig i sitt flöde – med andra ord kan det berömda barnet hänga med badvattnet ut om man inte är försiktig 🙂

Använd den orangea färgen för att trigga din skaparkraft och kreativitet.ljuslåga

Den kan hjälpa dig att hålla igång lågan medan du jobbar med ett projekt. Den kan också hjälpa till att sätta fart på kärlekens eld. Det är väl därför vi så gärna tänder levande ljus i sovrummet när vi vill komma i stämning för romantik?

Så låt den orangea färgen inspirera dig och fylla dig med energi och livskraft.

Men kom ihåg att undvika den om du behöver varva ner eller stanna upp och vila.

Och som alltid – det här är min tolkning av orange. Kanske stämmer det med din känsla, kanske inte. Om inte, lita på din egen magkänsla. För färgernas språk är personligt och flödande. Det talar till oss på olika sätt 🙂

Ha en underbar och färgsprakande dag!

solnedgång

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke